Ontwikkelgebied Kruyderlaan – Herenstraat
Het ontwikkelgebied Kruyderlaan-Herenstraat is een typisch perifeer centrummilieu ofwel ‘aanloopgebied’. Om ingespeeld te blijven op toekomstige ontwikkelingen, zullen delen van de stad zich de komende jaren blijven vernieuwen. Het ontwikkelgebied Kruyderlaan-Herenstraat dat de potentie heeft te transformeren naar een gebied met meer woningen, is onderdeel van deze vernieuwing. Nieuwegein vindt het belangrijk om verbonden te zijn met de stad en met elkaar. De binnenstad is een bruisend stadscentrum, waaraan deze ontwikkellocatie ligt. Ook vinden bewoners het belangrijk te wonen in een fijne groene buurt rondom een levendig centrum. Deze ontwikkellocatie is toekomstbestendig voor jong en oud.
Wijk bij Duurstede – Soeverein II, Cothen

Aan de noordzijde van het dorp, uitkijkend over de uiterwaarden, de Kromme Rijn en het vele groen daarachter, zal in de loop van 2019 Soeverein worden gerealiseerd: een karaktervol complex met zeven hoogwaardige appartementen.

Wijk bij Duurstede – De Gaarden, Cothen

Het project wordt gerealiseerd in het uitbreidingsgebied ‘De Kamp’ in Cothen, op het voormalig sportterrein. Er zullen 12 tussen,-, beneden- en bovenwoningen en 2 twee-onder-één kapwoningen worden gerealiseerd.

Wijk bij Duurstede – Plan Zeven Cothen – de Kamp

Het gaat hier om 2 woningen aan de Bloemenwaard (kavels 33 en 34) en 2 woningen aan de Toon van Dijkstraat (kavels 75 en 76). De woningen krijgen een bijzondere architectuur, zodat de daken van de woningen zoveel mogelijk van de zon gebruik kunnen maken.

Wijk bij Duurstede – Plan Zeven, Langbroek Oranjehof

In het uitbreidingsgebied Oranjehof worden op de kavels 50a en 50b twee-onder-één kapwoningen te koop aangeboden. Op kavel 70 is één vrijstaande woning te koop

Wijk bij Duurstede – Binnenhof Langbroek

Op korte termijn wordt door WOON-ontwikkeling Oranjepoort uitgebreid met het fraaie Binnenhof Langbroek. De appartementen liggen rond een fraai ingerichte centrale binnentuin. Elk appartement heeft 2 slaapkamers. De appartementen zijn interessant voor zowel ouderen als starters. Informatie en verkoop via Makelaarskantoor Patty van Rooijen.

Sluiseiland

Het plan omvat ongeveer 56 appartementen 89 stadswoningen en maximaal 39 wooneenheden vanuit collectief particulier opdrachtgeverschap.

Broekgraaf Hofje van Zeist

Op basis van co-creatie tussen de eigenaar van een binnengebied en de bewoners van de omliggende woningen is samen met gemeente, corporatie, provincie, ontwikkelaar en de stichting Hofje van Zeist een plan gemaakt voor 12 wooneenheden voor jongeren met een verstandelijke beperking, stadslandbouw en drie koopbungalows voor bij voorkeur ouders of zorgverleners.

Willem Arntszhoeve Den Dolder

De WA-Hoeve in Den Dolder wordt de komende jaren getransformeerd van zorgterrein naar een levendig gebied met een mix van verschillende soorten woningen, bewoners en ondernemers. De leegstaande monumenten in de Middenas krijgen een nieuwe toekomst. In een aantal ontwikkelvelden worden woningen gerealiseerd. Alles passend binnen de dorpse setting en de prachtige natuur.

 

Om deze site te kunnen gebruiken adviseren we je je mobiele apparaat horizontaal te kantelen.

Blijft deze mededeling zichtbaar, dan is het scherm alsnog te klein.