Algemeen Vijfheerenlanden

De gemeente Vijfheerenlanden bestaat uit 3 steden en 13 dorpen: Ameide, Everdingen, Hagestein, Hei- en Boeicop, Hoef en Haag, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Oosterwijk, Schoonrewoerd, Tienhoven aan de Lek, Vianen en Zijderveld. Iedere kern heeft een eigen karakter, meer informatie, klik hier.

Wijk bij Duurstede – Binnenhof Langbroek

Op korte termijn wordt door WOON-ontwikkeling Oranjepoort uitgebreid met het fraaie Binnenhof Langbroek. De appartementen liggen rond een fraai ingerichte centrale binnentuin. Elk appartement heeft 2 slaapkamers. De appartementen zijn interessant voor zowel ouderen als starters. Informatie en verkoop via Makelaarskantoor Patty van Rooijen.

Sluiseiland

Het plan omvat ongeveer 56 appartementen 89 stadswoningen en maximaal 39 wooneenheden vanuit collectief particulier opdrachtgeverschap.

Broekgraaf Willem Arntszhoeve Den Dolder

De WA-Hoeve in Den Dolder wordt de komende jaren getransformeerd van zorgterrein naar een levendig gebied met een mix van verschillende soorten woningen, bewoners en ondernemers. De leegstaande monumenten in de Middenas krijgen een nieuwe toekomst. In een aantal ontwikkelvelden worden woningen gerealiseerd. Alles passend binnen de dorpse setting en de prachtige natuur.

 

RaboFacet

Huidige functie vanuit Rabobank zal beëindigen, nieuwe invulling met woningbouw, aansluitend op cultuurhistorisch verleden

Huis ter Heide Zuid Hart van Austerlitz

In het kader van het verbeteren van de leefbaarheid van de kleine kern Austerlitz wordt in het dorpscentrum een multifunctionele accommodatie gerealiseerd met een basisschool, peuterspeelzaal, dorpshuis en 40 woningen.

De Geiserhof

De nieuwe wijk ‘de Geiserhof’ is een plek waar je aangenaam kunt wonen, waar je je veilig voelt, waar je kunt ontmoeten en kinderen lekker kunnen spelen. Een hof waar geen auto’s rijden en waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de dag. Het uitgangspunt bij de visievorming was de toegevoegde waarde voor de omgeving. Zo zijn privacy voor omwonenden en een veilige leefomgeving belangrijke factoren die worden meegenomen. Ook worden er meer openbare parkeerplaatsen toegevoegd. Zo geeft de Geiserhof een kwaliteitsimpuls aan de omgeving.

 

Wijk bij Duurstede – De Hortus

Naast het winkelcentrum De Horden in Wijk bij Duurstede ontstaat een kwalitatief hoogwaardige nieuwe invulling op en rond de plaats van de voormalige sporthal. Door AKMReales uit Barendrecht worden in totaal 65 woningen gebouwd en wordt circa 250 m2 detailhandel toegevoegd. Informatie en verkoop via Pim van Veen Makelaardij.

 

Voor het volledige overzicht van bouwprojecten en bouwmogelijkheden kijk op https://www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/bouwen-en-wonen/nieuwbouw.html

Om deze site te kunnen gebruiken adviseren we je je mobiele apparaat horizontaal te kantelen.

Blijft deze mededeling zichtbaar, dan is het scherm alsnog te klein.